Ανεξάρτητη Ερευνητική Επιτροπή για φιάσκο εξετάσεων #ΠοιότηταΖωής #Παιδεία

Eπτά (7) άμεσα μέτρα για μείωση της ανεργίας #ΠοιότηταΖωής #ΕυφυείςΛύσεις_ΟξυγόνοΕλπίδας
14/11/2017
Συνάντηση με νεοσύστατο κόμμα Εγώ ο Πολίτης #ΚράτοςΣτηνΥπηρεσίαΤουΠολίτη
14/11/2017

www.fotolarko.com.cy

Δήλωση Υποψηφίου Προέδρου Δημοκρατίας Γιώργου Λιλλήκα:

Απαιτούμε όπως διορισθεί Ανεξάρτητη ερευνητική Επιτροπή που θα πληροί όλα τα εχέγγυα της αντικειμενικότητας και της ανεξαρτησίας για να μπορεί να διεξάγει μια πραγματικά και σε βάθος διερεύνηση του θέματος

Οι δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας περί ανθρώπινου λάθους αναφορικά με την διαρροή των θεμάτων των εξετάσεων για τους εκπαιδευτικούς, μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι για μια ακόμα φορά έχουμε ένα αποκαρδιωτικό πόρισμα και ένα αποκαρδιωτικό αποτέλεσμα ερευνών για κάτι το οποίο συγκλόνισε την κυπριακή κοινωνία.


Η διασύνδεση λειτουργών του Κράτους με ιδιωτικά εκπαιδευτήρια- φροντιστήρια που σχετίζονται με την διδασκαλία θεμάτων που αποτελούσαν αντικείμενο των εξετάσεων μεταφράστηκε για την Κυβέρνηση του κ. Αναστασιάδη σε ανθρώπινο λάθος.


Με τέτοια πορίσματα όχι μόνο δεν πατάσσεται η διαπλοκή και η διαφθορά αλλά αντίθετα δημιουργούνται προϋποθέσεις για συνέχιση της και για περαιτέρω άνθιση της στην Κύπρο.

Η δικά μας απαίτηση είναι όπως διορισθεί Ανεξάρτητη ερευνητική Επιτροπή που θα πληροί όλα τα εχέγγυα της αντικειμενικότητας και της ανεξαρτησίας για να μπορεί να διεξάγει μια πραγματικά και σε βάθος διερεύνηση του θέματος.
Οι όποιο ένοχοι θα πρέπει να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης.