Προτάσεις για καταπολέμηση διαπλοκής και διαφθοράς #ΚράτοςΣτηνΥπηρεσίαΤουΠολίτη
06/12/2017
Επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα #Κυπριακό #ΕξωτερικήΠολιτική
07/12/2017

Δήλωση Υποψηφίου Προέδρου Δημοκρατίας Γιώργου Λιλλήκα:

Καλώ όλα τα τηλεοπτικά κανάλια όπως προβούν σε ανοιχτή πρόσκληση προς τους υποψήφιους για debate και όποιοι υποψήφιοι δεν παρουσιαστούν να μείνουν άδειες οι καρέκλες τους

Βρισκόμαστε ενάμιση μήνα πριν τις Προεδρικές εκλογές και διαπιστώνω ότι τα επιτελεία Αναστασιάδη-Παπαδόπουλου και Μαλά, συντονισμένα πλέον εργάζονται για να αποστερήσουν από τους Κύπριους πολίτες τη δυνατότητα να δουν συζητήσεις μεταξύ των υποψηφίων.

Είμαστε η μόνη Ευρωπαϊκή χώρα και ενδεχόμενα η μόνη χώρα με δημοκρατικό πολίτευμα όπου δεν θα δοθεί από ότι φαίνεται η δυνατότητα να δουν οι πολίτες τους υποψήφιους Προέδρους, να τους συγκρίνουν στα επιχειρήματα και στις Προτάσεις τους ώστε να μπορούν να αποφασίσουν ποιόν θα ψηφίσουν.

Είναι περίεργη η αντίληψη που έχουν οι κύριοι Αναστασιάδης-Μαλάς και Παπαδόπουλος για τη δημοκρατία.

Η δημοκρατία εδράζεται στον διάλογο και στην αντιπαράθεση επιχειρημάτων και Προτάσεων και όχι στους παράλληλους μονολόγους.

Οι μονόλογοι ουσιαστικά αποστερούν ένα αναφαίρετο δικαίωμα των πολιτών ώστε να δουν ποιοι και κατά πόσο γνωρίζουν σε βάθος τα ζητήματα.

Καλώ όλα τα τηλεοπτικά κανάλια όπως προβούν σε ανοιχτή πρόσκληση προς τους υποψήφιους για τηλεμαχία και όποιοι υποψήφιοι δεν παρουσιαστούν να μείνουν άδειες οι καρέκλες τους. Αυτό απαιτεί η δημοσιογραφική δεοντολογία, αυτό απαιτεί το δικαίωμα του κυπριακού λαού να δει και να συγκρίνει και να κρίνει τους υποψήφιους.